Kako postati savjetnik za nakit?

- Apr 06, 2020-

Tipično je savjetnik za nakit osoba koja je u osnovi samozaposlena, a nakit prodaje samostalno, u ime veće kompanije. Postoji veliki broj kompanija koje će ponuditi starter pakete osobi koja želi postati savjetnik za nakit; to obično zahtijeva malu naknadu i zauzvrat će savjetnik dobiti kataloge za distribuciju i možda nekoliko komada uzorka nakita koji će pokazati. Takođe bi mogao biti i kratak trening na kojem su navedeni savjeti o prodaji nakita. To je obično sve što je potrebno da biste postali savjetnik za nakit. To je prilično jednostavan poduhvat i često se izvodi kao dodatak poslu sa punim radnim vremenom ili kao način da zaradite novac ostajući kući brigu o djeci.

Ako želite postati savjetnik za nakit, potrebno je unaprijed istražiti različite kompanije prije nego što nekom od njih date svoj novac ili potpisati bilo kakav ugovor. Ako neka kompanija zahtijeva naknadu za pokretanje vašeg samostalnog nakita, to bi trebalo biti nominalno za kataloge i uzorke; uglavnom ćete htjeti izbjeći tvrtke koje vas prisiljavaju da kupite stvarni nakit u velikoj mjeri unaprijed. To bi predstavljalo mnogo veći rizik koji je unaprijed.

woman-in-red-looking-at-jewelry-near-other-woman

Također, pažljivo pročitajte sve ugovore da biste postali savjetnik za nakit prije nego što išta potpišete. Ovo je kako bi se osiguralo da u svakom trenutku možete prestati s prodajom i da kompaniji nećete dugovati dodatni novac ako ne ispunite svoje prodajne ciljeve. Nadalje, budite sigurni da razumijete postotak prihoda koji ćete zaraditi od svake prodaje i kako kompanija određuje taj broj. To će osigurati da vrijedi vaše vrijeme postati savjetnik za nakit i da pravite pravi izbor tvrtke za prodaju proizvoda.

Nakon što se odlučite za to, možda ćete imati mogućnost sudjelovanja u treningu kako biste postali savjetnik za nakit i uspješno prodali svoje proizvode. Ako svoj posao gradite dijeljenjem kataloga i organiziranjem nakita na kojima bi gosti mogli isprobati nakit i kupovati, možda ćete imati pravo na dodatne nagrade ili koristi putem nakitničke kompanije. Neki su u stanju izgraditi vrlo uspješan posao postajući savjetnici za nakit, a zatim stvarno posvete vrijeme i energiju prodaji; pomaže, međutim, imati predstavu o potencijalnoj korisničkoj bazi. Bez umrežavanja i promišljenog planiranja šanse za uspjeh su mnogo niže.