Kako da odaberem najbolji nakit od emajla?

- Nov 06, 2019-

Nakit od emajla često je jeftin kostim nakit koji je velik, svijetao i živopisan. Odabir najboljeg nakita od emajla često je samo pitanje određivanja nečijih ličnih sklonosti, jer ova vrsta nakita obično nije izuzetno kvalitetna ili skupa. Iz tog razloga, čovjek se može odlučiti za kupnju više različitih komada nakita koje će nositi s različitim odijelima ili pak u potpunosti promijeniti izgled odjeće.

Ogrlice, narukvice, minđuše i prstenovi dostupni su kao nakit od emajla. Budući da je ovaj nakit često velik ili komadan, mnogi pokušavaju odjednom nositi samo jedan "statement komad", poput velikih koktel prstenova, velike ogrlice ili velikog broja naušnica. Ovo će pomoći da nakit ne nadjača odjeću. Osim toga, najbolje je nositi nakit u nadopunjujućim bojama. Boje se ne moraju nužno podudarati, ali trebale bi se barem nadopunjavati, a ne sukobljavati.

woman-looking-at-necklaces-in-store

Kada birate svoj nakit od emajla, uzmite u obzir vrste odjeće i nakita koji obično nosite. Razmislite o slučajevima u kojima ćete nositi određeni komad nakita i ako možete smisliti odjeću koja će ići uz njega. Ako to učinite, vjerovatno ćete završiti s kolekcijom nakita koja je prilično praktična i puna komada koje zapravo nosite, a ne onima koji jednostavno zauzimaju prostor u vašoj kutiji za nakit.

Pored toga, ispitajte kvalitet nakita. Iako je kostim nakit prilično jeftin, najbolje je osigurati da je nakit dobre kvalitete. Ispitajte kopču i provjerite da li se lako otvara i zatvara ili provjerite jesu li svi komadi emajla nataknuti na sigurnu žicu za nakit. Ovo će takođe pomoći da vaš nakit traje dugo. Ne nosite nakit od emajla pod tušem ili, primjerice, tokom plivanja, jer to može uzrokovati hrđanje, pucanje ili oštećenje sitnih metalnih dijelova.

Također ćete htjeti razmotriti boje nakita od emajla koji izgledaju dobro uz vaše tonove kože. Na primjer, hladniji tonovi kože izgledaju sjajnije u hladnijim plavim ili zemljanim tonovima, dok topliji tonovi kože mogu lijepo izgledati sa žutim, crvenim ili narančastim tonovima. Nakit od emajla dostupan je u bilo kojoj boji koju možete zamisliti, pa ćete sigurno moći pronaći neke koji lijepo izgledaju uz vaš ton kože. Čuvajte nakit u kutiji kada se ne koristi kako se ne bi oštetio ili izgubio.