Kako mogu napraviti nakit?

- Nov 18, 2019-

Ljudi koji žele izrađivati nakit imaju niz mogućnosti i za učenje i za materijal. Časove nude odjeli za park i rekreaciju, društveni fakulteti, prodavnice umjetničkog materijala i umjetničke škole. Postoje i e-tečajevi koji se nude na Internetu, kao i mogućnosti koje nude lokalni klubovi dragulja i minerala, te časovi u društvenim centrima, starijim centrima i mjesta za okupljanja kao što je YMCA.

Osobito ako najbolje učite interaktivno ili razmišljate o vrsti izrade nakita koja zahtijeva opremu koja predstavlja element opasnosti - poput zavarivanja ili puhanja stakla - kurs licem u lice može biti najbolji izbor za vaše podučavanje. Pohađanje nastave u kojoj učite izrađivati nakit također vam može dati pristup opremi koju možda nemate ili nemate prostora u vašem domu ili je to nevjerojatno skupo.

Na raspolaganju su i materijali za ispis sa uputama kako napraviti nakit. Proizvođači proizvoda za izradu nakita mogu pružiti brošure i pamflete, kao što mogu biti i prodavnice nakita. Dostupno je mnogo knjiga za izradu nakita, a neke od njih nude širu pokrivenost od pojedine klase. Ako se osjećate ugodno samostalno u učenju ili ste spriječeni da pohađate neki tečaj, materijali za štampu mogu vam ponuditi odličnu zamjenu.

96652e3796e13c74b6036f608e12693c

Videozapisi o izradi nakita dostupni su i na Internetu i na DVD-u. Mnogi videozapisi na internetu mogu biti besplatni, dok su DVD-ovi na prodaju. Ali postoji i treća, manje poznata alternativa. Smartflix je poput Netflix® za craf ters, nudi DVD iznajmljivanje u brojnim područjima sa proizvodima, uključujući umjetnost i zanat te izradu nakita.

Iako se neke klase i instruktivni materijali mogu kretati u različitim medijima, barem se neka instrukcija kako napraviti nakit usredotočuje na jedan određeni medij, poput perlica, kamenja i dragulja, metala, polimerne gline, stakla, papier-mâché-a , makrame ili tkanja. Stoga ćete htjeti razmotriti materijal ili materijale sa kojima ste zainteresirani da radite i - povezano pitanje - kakav nakit želite da napravite.

Neki proizvođači nakita specijalizirali su se za, recimo, izradu minđuša. Ali postoji mnogo mogućnosti, uključujući ogrlice i privjeske; narukvice za zglobove, ruke i gležnjeve; broševi i igle; kopče i manžete; barrete, tijare i drugi ukrasi za kosu; prstenovi; kaiševe i kaiševe. Vaš izbor vrste i materijala nakita pomoći će vam da započnete.

Također postoji mogućnost da ste inovator sa vlastitim idejama o materijalima i pristupima. U ovom slučaju, ono što vam može pomoći u izradi nakita je inspiracija koju često možete dobiti od drugih umjetnika, bilo u muzejima, umjetničkim knjigama ili prodavaonicama nakita, i dobra ponuda svega što odlučite raditi - bilo da su spajalice za papir, sigurnosne igle, foliju, ribarsku traku ili tradicionalnije materijale za izradu nakita.