Kako da koristim labave rubinice?

- Apr 07, 2020-

Možete stvoriti prekrasne komade nakita s labavim rubinima tako što ćete postaviti kamenje u set nakita, omotati ih žicom ili stvoriti vlastita podešavanja. Ove različite metode zahtijevaju različite razine vještina i različite materijale. Postavke ili držači mogu se kupiti od prodavača nakita, kao i žica od plemenitih metala za omatanje labavog kamenja. Proizvod nazvan plemenita metalna glina koristi se za stvaranje prilagođenih postavki za nepčane dragulje.

Najčešća metoda upotrebe labavih rubina ili drugih labavih dragulja u izradi nakita je postavljanje kamena u gornju podlogu koja se zove postavka. Postavke nakita dostupne su u više različitih plemenitih metala, bilo čvrstih ili prekrivenih. Kada koristite labave rubine u postavkama nakita, uvijek izmjerite kamen da biste bili sigurni da odgovara postavljanju. U većini postavki nakita nalaze se igle savijene nad kamenom kako bi se držala postavka, ali se ponekad umjesto toga koristi bistro epoksidno ljepilo. Ovo se posebno odnosi na labave rubine zvane kabokoni koji imaju ravan leđa koji se lako zalijepe u postavu.
austrian-crystal-flower-design

Omotavanje žicama je još jedan način korištenja labavih rubina ili drugog dragog kamenja u izradi nakita. Ovom metodom labavi se kamen umotava u žicu kako bi se stvorila postavka. Žica za izradu nakita dostupna je u različitim debljinama i metalima. Žica za nakit može biti izrađena od osnovnog metala i presvučena plemenitim metalom poput zlata ili srebra. Losti kristali i ostali rušeni dragulji bez ravnog leđa i nepravilnog oblika popularni su u nakitu od žice.

Napredni proizvođači nakita također mogu kreirati vlastite postavke za labave rubine. Prodavači nakita i neke zanatske prodavaonice prodaju proizvod nazvan glina od plemenitih metala koji se koristi za izradu nakita. Glina od plemenitih metala je koljiva poput gline, ali glineni dio proizvoda isparava kada puca, što rezultira skulpturom dragocjenog metala. Pomoću ove metode, proizvođači nakita mogu isklesati jedinstvene postavke kako bi stali labav rubin ili kamen. Često se ta postavka izrezuje i zatim se labavi rubin utisne u mokru metalnu glinu. Postavka se može zapaliti kamenom ili se kamen može zalijepiti na mjesto nakon pucanja.