Koje su zajedničke osobine egipatskog nakita?

- May 20, 2020-

Egyptianjewelryry, bilo da je to antički ili moderni&# {0}}, ima zajedničke osobine.&# 39, obično je velikih razmera i jako ukrašen teksturom ili drugim detaljima. Simboli poput egipatskog krsta su uobičajeni, kao što su zmije, zrnci skarabe i glave faraona. Metali, staklo i / ili dragi kameni, poput kvadratandametista, pojavljuju se na mnogim egipatskim komadima kao što su ogrlice, narukvice, gležnjače, broševi, prstenje i minđuše.

Starinske i moderne egipatske minđuše karakteristične su po dizajnu i slične su u stilu. Oni su obično veliki metalni geometrijski oblici sa visećim dizajnom i puno detalja. Bilo da su oblici naušnica trouglovi sa oštrim oblozima ili pravokutnici sa zaobljenim uglovima, ovaj Egyptianjewelryoften ima utisnuto oblikovanje kako bi se stvorila tekstura kao i ivice sastavljene od staklenih ili metalnih obruba perli. Skupe antikne ili moderne minđuše mogu biti izrađene od zlata i povjerene draguljima, dok jeftinije verzije mogu biti izrađene od jeftinijih metala kao što jecopperorbronze.

Prstenovi u egipatskim galerijama imaju tendenciju da budu dramatični i snažno ukrašeni. Na primjer, teksturirana postavka sa samo vrlo dragim kamenom je uobičajeni izgled. Još jedan uobičajeni egipatski dizajn prstena sadržiankh, koji je križ s krugom, a ne gornjom vertikalnom linijom. Simbolizuje život i plodnost. Theankhili egipatski krst može se oblikovati u oblik prstena, a ne ostaje ravan kao što se nalazi u privjescima ili minđušama.

Umjesto pjenušavog dragulja ili oblikaankhu prstenu može imati glavni dio izrezbareni kameni skarab. Izrezbarene skarabe mogu se naći i u drevnim i modernim brošima kao i drugim vrstama Egyptianjewelry. Metalne zmije s teksturiranom površinom i draguljima ili staklenim očima karakteristične su egipatske gležnjače i narukvice, kao što su obično dizajnirane tijelom zmije&# 39 koje se valja oko ruke ili noge. Zmije su obično kobre.

Ogrlice u stilu ovratnika uobičajeni su komadi egipatske galerije. Oni mogu imati velike metalne sekcije koje tvore ogrlicu i imaju veliku fazu kao faraon s detaljnim glavom ili nizom polumjeseca. Ograničene obrube zamršenih uzoraka u manjim staklenim perlicama također su uobičajeni dodaci egipatskim ogrlicama.

Moderne egipatske ogrlice inspirisane su ponekad choker stilom, a ne tradicionalnim ovratnikom. Oni će i dalje dijeliti zajedničke karakteristike, poput velikih, teksturiranih komada metala u kombinaciji sa staklenim perlama. Kombinacija metala poput bakra i bronce može se naći u antičkim i modernim egipatskim ogrlicama.