Koje su zdravstvene narukvice Germanij?

- Jan 25, 2020-

Razumijena da crpi snagu magnetizma, germanijeva narukvica za zdravlje smatra se sredstvom za ublažavanje niza tjelesnih bolova i bolova. Kao dio linije proizvoda za terapiju germanijem, narukvice bi trebale biti posebno učinkovite u zaštiti tijela od nevidljivog zračenja koje proizlaze iz mnogih modernih uređaja. Uz pružanje zaštite, neki zagovornici ovih narukvica također tvrde da mogu pomoći u izliječenju šteta koje su već načinjene zračenjem.

U dizajnu, germanijeve narukvice mogu biti jednostavne ili složene kao što bi to želio njihov nosilac. Neki dizajni uključuju narukvice od titana, koje su ukrašene elementima germanija. Postoje verzije narukvice koje su dizajnirane posebno za muškarce, dok su druge dizajnirane za žene. Narukvice se uglavnom smatraju dovoljno atraktivnim za nošenje sa svečanom haljinom, kao i s ležernijom odjećom.

a-purple-and-red-ring

Koncept koji stoji iza germanijumskih narukvica je vraćanje ravnoteže magnetnom polju oko pojedinca. Navodno, izlaganje brojnim uređajima, kao što su mobiteli i drugi oblici bežične tehnologije, degradira ovo polje. Germanijeve narukvice opremljene su i pozitivnim i negativnim polom koji djeluje na sprečavanje neravnoteže stvorene emisijama iz ovih izvora, a samim tim umanjuje štetne efekte modernog življenja.
Uz pružanje zaštite osobi koja ga nosi, podrazumijeva se i germanijeva narukvica koja će pomoći kod brojnih tegoba. Glavna među tvrdnjama je da može ublažiti bol povezan s mišićnim naprezanjem i uganućima, a može pomoći i ukočenosti koja je povezana s artritisom. Iako nema čvrstih znanstvenih dokaza da ove narukvice zapravo djeluju, postoji širok spektar anegdotskih svjedočenja osoba koje nose uređaje. Uz mnoge dizajne dostupne po povoljnim cijenama, neki mogu uživati u germaniju zdravim narukvicama zbog svoje jednostavne ljepote.