Koje su neke različite vrste nakita za mladenku

- Apr 03, 2020-

Iako je nakit za mladenku jednako raznolik i jedinstven kao svaka mladenka, postoji nekoliko glavnih vrsta koje potencijalne mladenke možda žele procijeniti. Nije potrebno koristiti sve vrste, a neke žene mogu odlučiti da nose jedan komad ili jednostavno smatraju svoje vjenčane prstenje kao jedini nakit koji im je potreban. Mnogo toga ovisi o ostalim dodacima koje mladenka ima, kao i vjenčanici i stilu vjenčanja. Izražene dragulje mogu nadoknaditi jednostavno napravljenu haljinu, ali složena haljina mogla bi izgledati previše zauzeta ako se s njom nosi previše dragulja.

Vrste mladenkinog nakita uključuju tijare, ogrlice, minđuše, narukvice i broševe (igle). Tiarais se nosi na glavi i može, ali ne mora sadržavati i veo. Slično kruni, može nadoknaditi brojne frizure, a često se misli i da dodaje luksuzan izgled vjenčanju. Mnoge žene vole ideju da nose jednostavne ili razrađene tijare kao dio mladenkinog nakita, ali druge će pomoću broška ili igle u kosi ili na velu dodati blještavilo i dizajn bez pune tijare.

Ogrlice mogu varirati od klasičnih bisera do privjesaka i treba ih nositi s obzirom na dekolte vjenčanice. Ogrlice koje su prekratke ili duge mogu ometati ukupan izgled, pa bi mladenke trebale težiti laskavoj dužini. Stupanj do kojeg bi ogrlica trebala biti razrađena ovisi o izgledu koji mladenka pokušava stvoriti. Vjenčanica s blistavim perlicama i bodovima na bodi može se dobro slagati s blistavom ogrlicom ili bi se mogla činiti boljom ako je ogrlica jednostavna i prigušena.

Narukvice mogu biti u različitim vrstama, pa tako i minđuše i privjesci, a svaka može biti važan dio mladenkinog nakita. Osobito kada je kosa u trendu, mladenke možda žele lijepe minđuše za uokvirivanje lica. Opet, biseri su popularni, ali isto tako su stvari poput dijamanata ili čak kubnog cirkonijuma za mladenku po proračunu. Alternativno, žene mogu birati dragulje (prave ili ne) koje će koordinirati s odabranim bojama vjenčanja. Nije uvijek potrebno nositi isključivo bijelu ili krem boju, a kontrastne boje mogu poboljšati izgled.

Ponekad žene biraju nakit za mladenke da odražavaju "nešto staro" ili "nešto novo". Oni mogu posuditi nakit od prijatelja ili koristiti komade koji su porodične baštine. Neveste takođe mogu odabrati nakit koji ima plave boje, kako bi ispunile "nešto plavo". “ Dobar izbor su ili stvarani dragulji u plavim tonovima ili lapis lazuli, akvamarin ili plavi topaz.

Postoji nekoliko tvrtki za mladenke koje prodaju nakit za mladenke, a to može osigurati da će se svi dragulji slagati. Kompleti mogu imati ogrlice, minđuše, narukvice i tiare, iako je svaki set različit. Nije potrebno osigurati da se svi nakit podudaraju, ali vjerovatno nije dobra ideja miješati metalne boje. Na primjer, ne nosite ogrlicu od žutog zlata i minđuše od bijelog zlata.

Naravno, najvažniji svadbeni nakit su obično zaručnički i vjenčani prstenovi. Obično se biraju prije vjenčanja, a mogu biti prilika za mladenku i mladoženje svakog dana da iskažu svoj osobni stil. Iako su najvažnije, obično imaju i najmanje brige kada je u pitanju uspostavljanje totalnog izgleda vjenčanice ili mladenke. Jedino što bi mladenka mogla poželjeti uzeti u obzir pri vjenčanim prstenima je hoće li nošenje dodatnih prstenova nadoknaditi vjenčani i zaručnički prsten ili ih umanjiti.

man-on-knee-proposing-to-woman