Koje su različite vrste nakita na veliko?

- Nov 14, 2019-

U svijetu mode na raspolaganju je širok spektar veleprodajnog nakita . Veleprodajni nakit može se koristiti za dodavanje komada u ličnu kolekciju, za poklone ili za preprodaju. Najčešći tipovi veleprodajnog nakita uključuju kostim nakit, dizajnerski nakit i zlatni i platinasti nakit . Veleprodajni komadi nakita mogu sadržavati poludragog dragog kamenja, bisera, dijamanata ili finog srebra. Najčešće će se nakit izrađivati u minđuše, narukvice, privjeske, ogrlice, satove i prstenje.

Najjeftinija klasa veleprodajnog nakita uključuje kostim nakit izrađen od plastike, školjki, stakla i niskokvalitetnog metala. Kostim nakit je obično jeftin, a dolazi u puno deset komada ili više. Dok je ova vrsta veleprodajnog nakita popularna među mladima i tinejdžerima, neki odrasli kolekcionari traže plastične i staklene narukvice, minđuše i privjeske za svakodnevno nošenje. Kostim nakit je oduvijek bila glavna stavka većine kolekcionara nakita jer je jeftin i može se lako zamijeniti.

woman-looking-at-necklaces-in-store

Dizajnerski nakit je malo bolje napravljena verzija kostimografskog nakita načinjena tako da izgleda poput skupljih komada nakita . Ponekad se naziva „knock off“ nakitom , modni nakit može biti malo skuplji ako se na njega pričvrsti dizajnerska naljepnica. Najčešće, dizajnerski nakit može se kupiti po veleprodajnim cijenama, a zatim prodati za mnogo više od običnog kostimiranog nakita . Dizajnerski nakit kupljen na veliko također se obično koristi za darivanje poklona ili se prodaje u buticima koji nude kupcima koji traže dizajne ponude.

Bolji komadi nakita mogu se prodavati po veleprodajnim cijenama. Tu spadaju nakit od srebra u obliku sterlinga, poludragog kamenja i bisera. Iako ovaj nakit izgleda lijepo, mora se njegovati više od nekoliko godina. Često se radi o veleprodajnom nakitu izrađenom od poludragog kamenja, bisera i metala nešto lošije ocjene nego fini nakit koji se obično nalazi u draguljarnicama , što ga čini dobrim izborom za svakodnevno nošenje. Ovo može rezultirati i znatnim uštedama za one koji nemaju budžet za kupovinu komada finog nakita za posebnu priliku.

U konačnom tipu veleprodajnog nakita mogu se upotrijebiti sitni dragulj i dijamanti. Obično se nalazi na aukcijama s finim nakitom , a veleprodajni nakit može se kupiti u puno više komada ili setova. Fini nakit najduže drži svoju vrijednost, što ga čini dobrom investicijom kako za privatne kolekcionare, tako i za preprodavače nakita koji žele maksimizirati profit. Uz to, fini nakit koji je malo oštećen može se kupiti za mnogo niže od maloprodajnih vrijednosti. Metali poput zlata, srebra i platine mogu se ponovno kovati u nove komade i prodati za znatno veće količine na tržištu.