Šta je izgovoriti prsten?

- Mar 25, 2020-

Izuzetni prsten je onaj koji se izrađuje po narudžbi kupca. Na britanskom engleskom riječ podrazumijeva običaj, a može se odnositi na bilo koji potrošački predmet izrađen posebno za njegovog kupca. Iako je taj pojam češći u Britaniji, ideja je globalna. Ljudi širom svijeta slave posebne događaje u svom životu predmetima koje su sami dizajnirali, uključujući prstenove. Kupovinom jednog kupca daje izjavu i jamči da je njegov prsten jedini takav vrsta postojanja.

Izraz izgovoriti prsten može se koristiti za označavanje bilo kojeg prilagođenog prstena, tako da prstenovi nemaju objedinjujuće karakteristike. Mogu biti izrađene od bilo kog metala, mada su najčešći zlato, srebro i platina. Možda imaju jedan ili više različitih dragulja, od dijamanata, rubina, smaragda i safira do uobičajenih topaza i akvamarina - ili uopšte nemaju kamenja. Prstenovi se mogu oblikovati u oblik koji ima smisla za vlasnika. Često se prstenovi urezaju porukama; kupac možda želi nositi inspirativnu poruku ili na prsten upisati izraz emocije koji treba dati kao poklon.

Alternativa naručenom prstenu je zaliha prstena, koja je prsten koji draguljar dizajnira i stvara. Ovi prstenovi su već izrađeni, a možete ih vidjeti na policama prodavaonica nakita. Kupci često mogu birati kamenje koje je postavljeno u zalihe prstenova. Neki draguljari će izvršiti modifikacije ovih prstenova na zahtjev kupca, kao što su promjena postavke ili promjena veličine prstena. To ih ne pretvara u naručene prstenove jer ih prvobitno nisu izrađivali.

Kupci koji kupuju naručene prstenove to čine iz različitih razloga. Kupac može prilagođeno naručiti prsten koji se poklanja nekom drugom, poput zaručničkog prstena, kako bi odražavao aspekte njegove ili njegove veze s primateljem. Kupac možda želi garantirati da će primatelj dobiti tačan prsten koji želi, pa bi osoba koja će ga nositi mogla biti dizajnirana. No naručeni prsten je, međutim, skuplji od zaliha prstena. Kao rezultat, neki kupci će možda morati nabaviti manje skupe metale i manje kamenje nego što bi se inače mogli odlučiti da bi prilagodili prstenove.

001