Šta je koktel prsten?

- Jan 29, 2020-

Koktel prsten je veliki, dramatični prsten koji se često nosi na koktel zabavama. Tokom Zabrane u SAD-u su žene često nosile ove prstenje na ilegalnim koktel zabavama, gdje su zasmetale činjenici da je nosilac ilegalno pio, i to rade sa stilom. Danas se koktel prstenovi mogu nositi u više različitih vrsta prigoda ili čak kao dio ležerne odjeće. Ne postoji jedan set stil za koktel prsten, ali mnogi imaju veliki, u središtu dragulj od imitacije.

Iako su prstenovi za koktele prvi put došli u modu 1930-ih, postali su popularniji tokom 40-ih i 1950-ih, jer su koktel zabave i dalje bili popularni događaji. Iako su koktel zabave sada rjeđe, mnogi i dalje nose koktel-prsten s ogromnim dijamantima ili drugim velikim dragocjenim ili poludragog dragulja za svečane prigodne prigode, a posebno za događaje poput premijere filmova, kazališne produkcije u Broadwayu ili nagrada poput nagrada poput Oscara ili Emmyja.

Iako je trend u starijim prstenovima bio upotreba dragog kamenja, posebno dijamanata, većina koktel prstenova danas je napravljena od umjetnog kamenja. Poteškoća i trošak dobivanja velikog dragog kamenja često čini korištenje pravog kamenja nepropisno skupim. Prodavaonice nakita sadrže reprodukcije prstenova koje nose fashionistice, a dobar koktel prsten za koktele savršeno je prihvatljiv za sve osim za najfuznija događanja.

a-purple-and-red-ring

Budući da je kostim nakit obično puno jeftiniji od ostalog nakita, lažni koktel prsten također je manje vjerovatno da će biti ukraden. Ako se izgubi, može se zamijeniti prilično jeftino. Neke su reprodukcije tako dobro izvedene da samo vježbajući oko može uočiti lažni kamen. Najmanje skupo će se vjerojatno lako uočiti kao lažni. Neke od skupljih reprodukcija, u rasponu cijena od 200 do 500 američkih dolara (USD), koriste pravo zlato, a ne zlatno punjenje. Koktel prstenovi s pravim draguljima mogu biti skupi od 10.000 do preko 100.000 USD, ovisno o odabranom kamenju, njihovoj veličini i kvaliteti. Kamenje koje na poznatim zvijezdama nose crveni tepih može koštati milione dolara.

Čak i u doba koktela za koktele, nisu si svi mogli priuštiti kupovinu ogromnih dijamanata. Ostalo kamenje poput ametista, granata , peridota i plavog topaza postalo je popularna zamjena jer su imali daleko manje troškove. Danas se ovaj trend nastavlja, jer mnogi prstenovi imaju veliki središnji kamen jeftinijeg dragulja. Što je kamen veći, lakše možete uočiti nedostatke. Međutim, moguće je naručiti postavku, a zatim kupiti labavi kamen željenog kvaliteta i veličine.

Ako kupuje labavi kamen za koktel-prsten, kupac treba razmotriti kamen od najmanje tri karata , a po mogućnosti pet ili više karata. Opšte pravilo je da što je kamen veći, to je bolje. Koktel prstenovi trebali bi uhvatiti i zaslijepiti oko, a trebali bi naići na raskošan i predoziran.

Koktel prstenje može se nositi na bilo kom osim prstena lijeve ruke, što signalizira da je nosilac oženjen ili zaručen. Prstenac desne ruke se često bira, mada se prsten može nositi i na kažiprstu. Oni koji traže prsten mogli bi razmotriti kupovinu nekretnina i aukcije kako bi pronašli vintage koktel prstenove. Sve što se smatra art art razdobljem, čak i sa rhinestones, smatra se vrlo poželjnim. Neki draguljari nude i aukcije putem interneta, ali kupci bi trebali biti sigurni da su tvrdnje o prstenu stvarne prije sudjelovanja na internetskoj aukciji .