Šta je Hip Hop nakit?

- Sep 29, 2019-

Hip hop nakit sastoji se od blistavih i ekstravagantnih dodataka koji su prvobitno dizajnirani kao simboli statusa. Dok se nosilac može nazvati "ledenim van", poznato je i kao "bling bling", "bling". Nakit za hip-hop klasifikovan je po dijamanti i zlatu. Različiti stilovi hip hop pribora vremenom su se prebacivali, od zlata do bijelog zlata i platine, ali svrha ostaje ista - pokazati i biti viđen.

Hip hop nakit statusni je simbol bogatstva i prestiža. Mnogi hip hop umjetnici krase se dizajnerskim modnim markama i sjajnim nakitom koji simbolizira i slavi svoj put do uspjeha.

Specifični hip hop nakit prvi se put pojavio početkom 80-ih, kada su na scenu izbile prve hip-hop grupe i MC-i. Kurtis Blow započela je trend nošenja nekoliko ogrlica istovremeno. Mnoge su ogrlice sadržavale velike, velike veličine medaljona.

Još jedna hip hop legenda, grupa Run DMC, predstavila je stil nošenja ogrlica sa zlatnim lančićima preko trenerke. Mnogi od tih zlatnih lanaca bili su debljine konopa.

Iako nije bio povezan sa rap scenom, gospodin T je takođe popularizovao izgled noseći istovremeno mnogo ogrlica od zlata. Flava Flav iz Public Enemy-a poprimila je stil dalje noseći veliki sat oko vrata, naglašen zlatnim ogrlicama.

timg (3)

Tokom ranog doba hip hopa, zlato je bilo standardna boja i materijal koji se koristio za nakit. To se promijenilo 90-ih godina pojavom luksuznog stila Jay-Z-a i P. Diddy-ja, tada poznatog kao Puff Daddy. Ovi umjetnici donijeli su novo doba dizajnerske odjeće i platinastog nakita u kojem su bijes zlato, srebro i dijamanti postali bijes. Ubrzo je nakit hip hopa postao dijamanti - što više, to bolje. Roštilji, ili "grillz", način su oblaganja zuba dijamantima. Neki roštilji čak sadrže poruke ili imena na njima i mogu se prilagoditi.

Hip hop nakit je tada poprimio novo ime. Izraz "bling bling" uveden je krajem 90-ih da bi opisao blistavu, nadmoćnu modu nakita hip-hopa. Novac „Novac novca“ (Money Money) zaslužan je za kovanje izraza.

Izraz "bling" od tada je ušao u mainstream, pa tako i njegov stil. Sada postoji širok izbor povoljnih „blingova“ u kubnom cirkonijumu i faux zlatu. Nakit za hip hop sastoji se od kopča s remenima, narukvica, ogrlica, lanaca, prstenova, lanaca za pse, minđuša i satova.

timg (7)