Šta je Knock-Off nakit?

- Mar 14, 2020-

Knock-off nakit je nakit dizajniran tako da izgleda poput dizajnerskog originala, ali se prodaje po manje skupoj cijeni. Ovo je drugačije od nakita koji je lažan, a opet se prodaje i prodaje kao da je original - to je nezakonita praksa. Knock-off nakit u tu svrhu se odnosi na nakit koji je inspirisan originalnim komadom, ali je jasno označen kao replika originala.

Knock-off ili replika nakita može se odnositi i na nakit koji je dizajniran tako da izgleda kao da u njemu ima drago kamenje, ali umjesto toga ima replike. Prsten napravljen od kubičnog cirkonija umesto dijamanta je dobar primer toga. Knock-off nakit može uključivati bilo koju vrstu željenog nakita, uključujući ogrlice, narukvice, minđuše, prstenje i broševe, između ostalog.

Primarni razlog za kupovinu suvišnog nakita je pomalo očigledan jer je original preskup. Čvrsti potezi često se stvaraju nakon dodjele nagrada, gdje se poznate ličnosti mogu vidjeti kako nose određene komade nakita koje bi drugi ljudi željeli posjedovati. Ostali susreti inspirirani su češćim dizajnerima, ali su jednako popularni. Knock-nakit može biti izrađen od istih metala, uključujući zlato i srebro, ali obično sadrži imitacijsko kamenje ili biser, jer su to osim imena dizajnera najskuplje karakteristike.

Knock-off nakit možete kupiti na mreži ili u trgovinama. Pronaći ga je vrlo jednostavno i gotovo je uvijek puno jeftinije od originala. Također možete nositi replicirani komad nakita ako ste zabrinuti zbog oštećenja ili gubitka originala. Na primjer, ako mnogo posla radite sa rukama ili ste stalno zaokupljeni trčanjem, možda nećete uvijek poželjeti nositi skupi dijamantski vjenčani pojas ili par dijamantskih minđuša. Izgled može izgledati gotovo potpuno isto, a ako ga izgubite, izgubili ste samo malu količinu novca i komad nakita koji vjerovatno nema toliku sentimentalnu vrijednost kao original.

Replicirani nakit također može napraviti lijep poklon. Čak i ako nije skup original, još uvijek može izgledati vrlo lijepo. Na primjer, možete kupiti ukrasni nakit za svadbenu zabavu - na slikama, nitko neće moći reći razliku, a taj ćete novac moći potrošiti negdje drugdje. Ako želite uštedjeti nešto novca, kupovina dizajniranog, repliciranog nakita sjajan je način to učiniti.