Šta je Lucite® nakit?

- Oct 15, 2019-

Lucite® nakit vidi se u širokom nizu boja, krojeva i dizajna, iako je glavni sastav tvrdog tipa akrila ili plastike. Obično dizajniran kao modni ili kostim nakit, Lucite® se često koristi za izradu prstenova, narukvica, ogrlica i ostalih trendi dodataka. Popularna vrsta nakita Lucite® je retro ili vintage stil, podsjeća na komade nošene tijekom 40-ih. Neki dizajni nakita Lucite® replike su autentičnih kristala ili dijamanata koje su nosile glamurozne filmske zvijezde prošlosti.

Prilikom izrade nakita Lucite®, modni dizajneri često će ugraditi zamršena obloga kako bi dodali sjaj i sjaj izrezu. Napravljeni da liče na fasetirani dijamanti i kristal, komadi se tada sintetički poboljšavaju postupkom bojanja. Proces umiranja nakitu daje izgled originalnih dragulja, poput tamnoplavog safira, londonskog plavog topaza ili plavo-zelenog akvamarina. Ostali sintetički dragog kamenja u nakitu Lucite® uključuju komade boje ametista, smaragda i rubina. Neki dizajni nakita Lucite® su bezbojni ili prozirni.

topaz-cocktail-ring

Slično procesu rezanja dijamanata i dragulja, Lucite® nakit često se stvara u različitim vrstama krojeva. Popularni izbori uključuju prerez princeze, smaragdni rez i rez kruške, koje se još naziva i oblik suze. Izrez markize često se može vidjeti u prstenima i privjescima Pasijansa. Akril ili smola koja se koristi za izradu nakita Lucite® relativno je laka za obradu, jer je izdržljiv materijal koji se obično ne razbije prilikom rezanja. Nakit od Lucite®-a može se također uklopiti sitnim šarenim perlicama ili dezenima, dodajući komadu veću dimenziju.

Savremeni Lucite® i vintage Lucite® imaju slične karakteristike, mada postoji nekoliko značajki koje ih razlikuju. Mnogi lucite® komadi u vintage stilu biće postavljeni u srebrnom ili zlatnom tonu. Uobičajeno je pronaći vintage nakit u bistroj ili čvrstoj boji, dok se savremeni dizajni često vide u zasljepljujućem nizu duginih boja. Konfeti stilovi uključuju svjetlucave raznobojne fleke u čitavom nakitu, a popularni su za pravljenje narukvica.

Lucite® se ne koristi samo za izradu prstenova, ogrlica, minđuša i narukvica, već i za stvaranje jedinstvenih modnih dodataka. Neki modni dizajneri koriste Lucite® za ukrašavanje svojih torbi ili cipela. Uobičajeno je pronaći modne butike koji nude Lucite® ukosnice za kosu i barrette, ili čak okvire naočala. Uz to, dječji modni nakit poput narukvica s ukrasima često se pravi s Lucite® jer je tako izdržljiv.