Kako da odaberem najbolji vintage nakit za mladenke?

- Dec 02, 2019-

Da bi vintage vjenčani nakit bio dio vjenčanice, potrebno mu je pažljivo ispitivanje i razmatranje prije kupovine. Prvi korak je odabir komada ovisno o mladenkinoj frizuri i dekolteu kako se ne bi odvajali jedno od drugog. Nakit bi trebalo da se podudara sa bojom venčanice. Vintage nakit je obično dramatičniji od suvremenih komada, pa je obično dovoljan samo jedan. Komade treba pažljivo provjeriti kako ne bi bilo labavih ili nestalih dijelova i, ako je moguće, pitajte o povijesti predmeta.

Oni koji se odluče za nošenje vintage mladenkinog nakita, obično žele da to pokaže, što znači da bi trebao biti dobar uz mladenkinu frizuru i dekolte. Minđuše su dobra opcija za one koji imaju kratku frizuru ili imaju potpunu kosu. Nevjeste s četvrtastim ili skutastim dekolteom trebale bi se odlučiti za ogrlicu s jednim pramenom, dok haljine s V-izrezom najbolje izgledaju s ogrlicom s kapom.

9ce2ce52e7

Ako je moguće, mladenke trebaju pokušati uskladiti barem mali aspekt vintage vjenčanog nakita s bojom vjenčanice. Iako su mnoge haljine za mladenku bijele, neke mogu imati jarku boju poput ružičaste, srebrne ili plave. Najlakši način dodavanja boje bez dodavanja previše je putem kamenja na nakitu. Biserne minđuše mogu nadopuniti gotovo svaku vjenčanicu, dok su kapuljače od minđuša s obojenim kamenom način dodavanja naznaka boje bez pretjerivanja. Glavna boja kamenja ili privjeska na ogrlici trebala bi odražavati bilo kakav dodir boje u haljini, poput ružičaste ogrlice s kapom za haljinu s ružičastim krilom od struka ili privjesak od bijelog cvijeća za potpuno bijelu haljinu.

Jedan od razloga povećane popularnosti vintage mladenkinog nakita je taj što je mnogo drugačiji od suvremenih komada. Obično je odvažniji i živopisniji bilo da se radi o veličini komada, dizajnu ili rasporedu jarko obojenog kamenja. Što je komad dramatičniji, manje nakita mladenka treba nositi u drugim područjima. Za velike naušnice bila bi dovoljna jednostavna narukvica. Mali minđuše naušnica dodaju samo sjaj dok mladenka nosi sjajnu, dramatičnu ogrlicu.

Da bi bio klasificiran kao vintage, komad mora biti star između 50 i 99 godina, što znači da je vrlo vjerovatno da su ga drugi nosili i eventualno oštetili. Pažljivo pregledajte nakit s povećalom na prednjoj i stražnjoj strani. Provjerite ima li loših ili nestalih kamenica, istrošenih područja, ogrebotina i loših nalaza.

Postoji nekoliko tradicija i praznovjerja koja korespondiraju sa vjenčanjima, od kojih je jedna loše da mladoženja vidi mladenku u svojoj haljini prije ceremonije. Neke mladenke također vjeruju da je loša sreća nositi bilo što od mladenke čiji se brak završio razvodom. S obzirom da se mnogi ljudi oslobađaju osobnih podsjetnika na prošlu vezu, zatražite istoriju koja stoji iza komada kako biste vidjeli kako je završilo s prodavateljem, a ne da ostanete kod prvobitnog vlasnika.