Koji su neki pribor za izradu nakita?

- Dec 05, 2019-

Da biste stvorili jedinstvene komade nakita, potrebni su neophodni pribor za izradu nakita. Bez obzira da li pravite naušnice, narukvice, ogrlice, privjeske ili druge komade koje trebate nositi ili ih pokloniti, crafte treba osnovnu kontrolnu listu prilikom kupovine zaliha u njihovim lokalnim zanatima ili trgovinama umjetničkog materijala. Jednom kada se nabave zalihe nakita za izradu nakita, željeni nakitni proizvod može biti tako jednostavan ili složen koliko crafte želi.

Alati koji su središnji u procesu izrade nakita uključuju kliješta, pincete, pištolj za vruće ljepilo i štapiće (ili ljepilo posebno namijenjeno za izradu nakita) i plastični organizator s razdjelnicima. Kliješta trebaju imati relativno uzak nos kako bi se savili i završili labavi krajevi žica, a pinceta omogućava jednostavno rukovanje manjim dijelovima nakita. Pištolji za ljepilo dostupni su u malim i velikim veličinama, a svaka veličina može koristiti ili niskotemperaturne ili visokotemperaturne ljepljive štapove. Budući da su materijali kojima se rukuje tokom izrade nakita malo, manje od dva pištolja za ljepilo najbolje će funkcionirati. Osim toga, ljepljive štapiće na visokoj temperaturi mogu rastopiti plastične materijale i nakopati metalne nalaze nakita, pa se preporučuje upotreba štapića s niskom temperaturom. Plastični organizator je neophodan jer uredno skladištenje zaliha nakita smanjuje vrijeme potrebno za izradu gotovog proizvoda, uklanja nered i zbrku te olakšava pregled zaliha.

96652e3796e13c74b6036f608e12693c

Osnovni pribor za izradu nakita su žice od perli (veličina mjera ovisi o vrsti nakita koji se izrađuje), kuke za naušnice i / ili postove, pričvršćivači za ogrlice i narukvice i presovane perlice za pričvršćivanje krajeva žice. Ove zalihe su dostupne u različitim bojama kao što su zlato, srebro i bakar, kao i različitih veličina.

Nijedna kolekcija potrepština za izradu nakita nije potpuna bez perlica, školjki, kamenja, dragulja ili drugih ukrasnih predmeta koji bi se mogli ugraditi u komad nakita. Vrste perlica razlikuju se po veličini, obliku, boji i vrsti materijala od kojeg su sastavljene, poput stakla, drveta, plastike, keramike ili metala. Kuglice koje imaju male rupe probušene kroz njih više su svestrane od onih čvrste jer se mogu nanizati na žice ili strune od perli, nanizati se na naušnice i kuke ili zalepiti zajedno s raznobojnom nitnom. Školjke daju nakit zemljani, prirodan izgled i mogu se upotrijebiti s perlicama ili draguljima, ili koristiti sami. Ostali predmeti koji se mogu koristiti za stvaranje jedinstvenog dizajna su gumbi i minijaturni ukrasi za odmor.

Dodatni pribor za izradu nakita mogu se nabaviti prstenovi za preskok koji se mogu koristiti u izradi perlica od perli, kapica od perlica, čari, kristali, privjesci, kožni kabel i lanac. Pored toga, u lokalnim trgovinama zanata ili umjetničkih proizvoda i lokalnim bibliotekama dostupne su brojne instruktivne knjige koje daju detaljne detaljne upute o tome kako sastaviti bezbroj vrsta dizajna nakita.