Koji su najbolji savjeti za prodaju vintage nakita?

- Sep 17, 2019-

Istraživanje svakog komada je prvi i najvažniji korak pri pokušaju prodaje vintage nakita. Bitno je saznati više o predmetima i pomoći vam da odredite dobru prodajnu cijenu. Čišćenje nakita omogućava da se istaknu najbolje karakteristike svakog komada. kao i snimanje kvalitetnih fotografija pomoću odgovarajućih pozadina i osvetljenja. Odaberite pravog trgovca s kojim radite, ali nikad ne izgleda previše željan prodaje ili to može podstaći trgovca da pokuša iskoristiti prednost.

Provedite vrijeme istražujući što je moguće više svake stavke. Provjerite ima li traga ili potpisa na nakitu, a zatim potražite dizajnera koji predstavlja. Ovo vam može pomoći da saznate o popularnosti dizajnera, koliko su rijetki komadi i godinama kada je dizajner poslovao ili je započeo posao. Pretražite po web lokacijama na kojima su predstavljeni dizajnerski komadi, a zatim potražite one koje posjedujete da biste saznali što povećava ili smanjuje vrijednost, od čega se sastoje i kako ih očistiti.

001

Nanesite različite tehnike čišćenja kako bi komadi postali blistavi; u nekim će slučajevima trebati samo malo vode. Koristite lupu da biste bliže pogledali svaki komad i očistili sve nečistoće koje su golim okom gotovo nevidljive. Nikada nemojte prodavati vintage nakit koji nije očišćen - što manje posla trgovac mora i što impresivniji komadi izgledaju, to više novca može značiti u vašem džepu. Temeljito čišćenje također omogućava bolju predstavu o cijenama predmeta; uklanja prljavštinu i ostavlja nedostatke, poput ogrebotina ili promjene boje. Budite vrlo oprezni tijekom čišćenja kako ne biste nanijeli novu štetu nakitu.

Može biti teško prodati vintage nakit koji ima dosta nesavršenosti, s obzirom na to da se vrijednost obično smanjuje sa svakim pronađenim nedostatkom. Uzmite u obzir stanje svakog dijela nakita, uključujući bilo kakve oznake ili potpise, postavku, jasnoću, dizajn, zupčanike i nedostatke na površini, kao i jesu li kamenje stvarno i jesu li svi tamo. Da biste koštali svaki predmet, počnite s onim koliko se vrednuje u gotovo savršenom stanju, a zatim oduzmite novac ovisno o težini svake nesavršenosti. Napokon, odaberite prodajnu cijenu koja je dovoljno znatna, a istovremeno ostavljate prostora za pregovore u slučaju da kupac napravi nižu ponudu.

Fotografiranje je obično potrebno za prodaju vintage nakita putem interneta ili dok komunicirate s potencijalnim kupcem putem interneta. Fotografiranje nakita na bijeloj ili crnoj pozadini prikazat će boje i dizajn komada. Snimite fotografije pri prirodnom svjetlu i iz svih uglova - prednja i stražnja strana svakog predmeta, dijagonalni snimak prednje strane i zatvorite fotografije složenih karakteristika kao i nedostatke. Ako je moguće, fotografirajte i nekoga ko nosi komad.

Istražite reputaciju različitih prodavaonica nakita, pojedinačnih prodavača i web stranica da biste utvrdili gdje prodati nakit. Pojedinci i mnoge prodavaonice nakita obično radije kupuju više komada odjednom, a ne pojedinačno. Nakon što odaberete nekoliko potencijalnih kupaca, nazovite ili pošaljite ih e-poštom i javite im koliko želite za stavke te im po potrebi pošaljite slike. Iako je cilj prodati vintage nakit, to ne znači da ćete uzeti prvu ponudu - umjesto toga pričekajte najbolju ponudu.