Koje su različite vrste ogrlica od perlica?

- Jan 23, 2020-

Nakit od perlica odličan je način da obučete casual outfit ili da dressy outfit učinite još posebnijim. Ogrlice od perlica posebno su izvrsni komadi za nošenje i često su vrlo svestrane. Postoji nekoliko različitih vrsta perlica od perli.

Ogrlice od perli često sadrže jednostavnu nizu perlica bez ikakvih dodatih ukrasa. Primjer je biserna ogrlica, mada se ponekad biseri mogu kombinirati s drugim perlicama kako bi se stvorila vizualno zanimljivija ogrlica. Osim što se na ogrlici od perli jednostavno pronalaze perlice, mogu se dodati i drugi predmeti, poput šara, privjesaka, kristala ili dragog kamenja. Ogrlice se također razlikuju po obliku - mogu biti kratke, poput chokera ili duži niz perli. Lariatdesigns su takođe popularni.

Staklene perle se često koriste pri izradi ogrlica od perli jer su relativno čvrste i vizualno privlačne. Staklene perle će zasjati u svjetlu, čineći ih vrlo privlačnim. Ogrlica može biti izrađena od svih staklenih perlica jedne boje, staklenih perlica različitih boja, ali iz iste porodice boja ili iz svih različitih boja i oblika perlica. Ljepota staklenih perli je u tome što imaju tendenciju da dobro rade zajedno i nadopunjuju druge boje; ogrlica od višebojnih staklenih perlica izgledat će lijepo uz gotovo svaki outfit.

colorful-indian-jewelry-beads-and-necklaces

Plastične perlice se mogu koristiti i za izradu ogrlica od perli, jer su lakše i jeftinije. Plastične kuglice obično se miješaju sa drugim perlama višeg kvaliteta, poput stakla ili kamena; rijetko ćete vidjeti cijelu ogrlicu napravljenu od plastičnih perlica, osim one za djecu. Plastične kuglice također se koriste kao razmaknice, kako bi se stvorio prostor između većih perli, a kao zgužvane krajnje perlice na kraju niti, kako bi se spriječilo da ostale perlice padnu.

Kompleti za perle za decu obično sadrže plastične perlice, što je dobar način da deca nauče stvarati ogrlice od perli. Izraditi ogrlice od perlica nije teško - izlet u zanatsku trgovinu opremit će vas sa svime što vam treba. To uključuje nit od perli ili žicu za perli, koja je dizajnirana tako da bude dovoljno čvrsta da drži teške perle; kopče; presovane perlice koje treba staviti na kraj niti i razmake koje treba staviti između; kliješta za prešanje; igla za uvijanje perlica; i naravno koju god perlu odaberete. Tada ćete trebati samo nanizati perlice i pričvrstiti kopču za prekrasnu, jedinstvenu ogrlicu.

Ogrlice od perli sjajni su komadi koje možete dodati svojoj kolekciji dodataka jer su tako svestrane i jer postoje gotovo neograničene mogućnosti. Dostupne su u bilo kojoj veličini, boji, stilu, dužini ili dizajnu koji možete zamisliti, a mogu biti i odjeća ili ležerni. Nekoliko različitih vrsta nakita od perlica u vašoj kolekciji postat će neki od vaših omiljenih komada.