Koje su različite vrste dijamantskih ogrlica?

- Jan 27, 2020-

Dijamantne ogrlice dolaze u nekoliko osnovnih stilova koji imaju vrlo različit izgled i izgled. Uzimajući u obzir različite vrste dijamantskih ogrlica nešto je što bi trebalo da igra ulogu u odluci o kupovini, kako bi bili sigurni da je prava ogrlica izbor. Ukus vlasnika može biti faktor, kao što mogu biti i pitanja poput njegovog tijela ili opšteg osjećaja za stil.

I muškarci i žene mogu nositi dijamantske ogrlice, iako su dijamantske ogrlice za žene obično češće. Ogrlice za muškarce obično imaju suzdržaniji dizajn, koji često sadrži pasijans u jednostavnom okruženju, a ne niz kamenja, dok žene mogu biti više ukrašene.

Postoje dvije osnovne vrste dijamantskih ogrlica: privjesci i prave ogrlice. Dijamantni privjesak je mala postavka koja visi s lanca. Postavka može varirati od pasijansa do nešto ukrašenijeg, kao što je postavka koja uključuje više kamenja, a izgled i osjećaj ogrlice možete promijeniti zamijenom lanca za drugačiji dizajn ili stil. Privjesci za srce su posebno popularni, ali privjesak može doći u bilo kojem obliku, a kamen se može rezati u različitim stilovima.

woman-looking-at-necklaces-in-store

Prave ogrlice mogu se izrađivati na različite načine, s tim što je ključna razlika što postavka nije viseća, poput privjesaka. Dijamanti su dostupni u obliku chokera, ogrlica i lanaca koji se mogu proizvesti u različitim stilovima. Prava ogrlica obično je skuplja jer zahtijeva više kamenčića jer su kamenje često postavljeno skroz oko ogrlice, a ne samo da su prisutne u privjesku. Te blistave ogrlice na vratovima filmskih zvijezda na premijerama mogu imati troškove u milionima, zbog čega mnoge filmske zvijezde posuđuju nakit za takve događaje.

Ukrašeni kolači i ogrlice obično su prikladniji za vrlo formalne prigode. U slučaju ovratnika s velikim nizom kamenja, ogrlica najbolje nadopunjava ženu s dugim vratom i trupom, tako da kamenje može biti elegantno položeno, a da ne izgledate zbijeno u mali prostor. Ovakve ogrlice obično se nose i s manjim krojevima, tako da se dijamanti vide na koži.

Za muškarce su dijamantski privjesci uglavnom prikladniji. Privjesak može biti i bolji za ležerno ili svakodnevno nošenje. Jedna prednost privjeska je da se privjesak može izvaditi i ponovo preraditi u broš, ako to želi, što može biti lijepo kad se komad nakita koristi kao nasljedstvo.