Šta bih trebao znati o izradi nakita?

- Oct 18, 2019-

Izrada nakita i dalje je vrlo popularan zanat, jer se može prilagoditi različitim nivoima vještina, ukusima i budžetima. Nakit može stvoriti bilo tko, od djece i početnika do stručnjaka i umjetnika. Neki su dizajni nakita jednostavni, dok su drugi ukrašeni. Oprema za izradu nakita kreće se od jeftinih do skupih.

Važna stvar koju trebate znati o izradi nakita je zašto ga izrađujete, jer će vas ovo znanje voditi u odabiru opcija dizajna i potrošnog materijala. Na primjer, kada pomažete maloj djeci da izrade nakit, veće jeftine plastične kuglice s velikim rupama za jednostavno uvijanje obično najbolje funkcioniraju. S druge strane, ako ste se odlučili upustiti u posao izrade nakita i stvoriti nakit za prodaju, trebat će vam potpuno različite potrepštine poput finih kristalnih perlica Swarvoski i dobro isplaniranog, originalnog, ali popularnog dizajna.

Još jedno važno razmatranje prilikom izrade nakita je gdje kupiti zalihe i koliko trošiti. Započinjući s proračunom na umu je bitno da li nakit izrađujete za zabavu ili zarad dobiti. S mnogim izvorima nakita koji su danas dostupni putem interneta, upoređivanje cijena obično nije previše dugotrajno. Osim toga, ako živite u blizini zanatske radnje, možete i sami provjeriti cijene. Kupovinu planirajte unaprijed jer se ukupna vrijednost može brzo zbrojiti i želite biti sigurni da imate sve zalihe potrebne za izradu nakita koji želite.

101703

Ako tek počinjete izrađivati nakit, pronađite zalihe koje su dostupne u manjim pakiranjima kako biste smanjili troškove. Ako imate smisla redovito posjećivati različite web stranice za nabavu nakita i / ili prodavaonice zanata u vašem području, možete biti u tijeku s onim zalihama koje su dostupne, veličinama koje se prodaju i njihovim cijenama. Dok izrađujete više komada nakita, dobit ćete bolju predstavu o tome koji materijal za izradu nakita vjerovatno trebate, a vjerojatno ćete moći i dizajnirati svoje komade kako biste najbolje iskoristili vrste perlica i druge predmete koji najbolje odgovaraju vašem proračunu .

Popularne vrste perlica uključuju drvo, staklo, metal i kristal. Kombinovanje više od dva ili tri različita materijala perlica obično ne daje nakit vrlo sjajan izgled, ali naravno, to će ovisiti o vašem dizajnu i viziji. Ako izrađujete nakit kako biste prodali kao dio svog poslovanja, vaši dizajni moraju biti originalni. Iako ih mogu inspirirati drugi komadi nakita, komadi koji su kreativni i jedinstveni, a opet u stilu, pomoći će vam da se istaknete kao dizajner nakita. Ako želite naučiti kako izrađivati nakit samo kao hobi, međutim, postoje mnoge knjige i obrasci za izradu nakita koji ideje mogu učiniti dostupnim putem zanatskih prodavaonica.

woman-in-black-making-jewelry

Ne zaboravite da imate pri ruci odgovarajuće veličine i vrste nakita za vaše minđuše, ogrlice, narukvice ili druge komade. Na primjer, minđuše za naušnice potrebne su za pravljenje minđuša i kopča, potrebne za pričvršćivanje ogrlica i narukvica. Dostupne su različite veličine, stilovi i boje završnih obloga tako da možete koristiti izrade koji najbolje odgovaraju svakom komadu pri izradi nakita. Ribolov ili vrpca od perli mogu se koristiti za namotavanje perlica, a neki čak koriste zubnu konac za izradu nakita od perli.

Za naprednije tehnike izrade nakita mogu se upotrijebiti alati poput kliješta sa iglama za savijanje fantastičnih oblika žice od perli, poput stvaranja veza za narukvice, minđuše ili lance. Džig za izradu nakita nudi još jedan način stvaranja zamršenih oblika savijenih žica. Šipka je vezana ploča i kada se žica omota oko klinova u različitim konfiguracijama, mogu se dobiti mnogi zanimljivi metalni komadi koji se koriste u izradi nakita.